Krevetový salát s koprovým dresinkem

Krevetový salát s koprovým dresinkem

Nejrůznější saláty bývají vděčným námětem domácích večeří. Celoročně, ale v létě obzvlášť. Jsou hotové za chviličku, snadno v nich zpracujete svou zahrádkářskou úrodu (která se občas vymkne kontrole) a NIKDY vám nedojde inspirace. Stačí jedna malá obměna a hned máte docela jiný salát.

Až vás například omrzí (jinak dokonalá) kombinace krevet a kopru, vyzkoušejte třeba mátu nebo bazalku. Přidejte další druhy zeleniny, kukuřici nebo třeba těstoviny. Pokud moc nemusíte majonézu, připravte si dresink jen z jogurtu a olivového oleje. Anebo vsaďte na klasiku v podobě zálivky vinaigrette (olivový olej, vinný ocet, sůl, pepř, případně hořčice).

Suroviny

• 250 g vyloupaných krevet
• 1 větší stroužek česneku
• ledový salát
• 150 g cherry rajčátek
• 150 g bílého jogurtu
• 100 g majonézy
• 3 lžíce citrónové šťávy
• kopr
• sůl, pepř

Postup

1. Krevety krátce osmahněte na másle spolu s nadrobno nakrájeným česnekem. Osolte.
2. Omytý salát nakrájejte na proužky a rozprostřete na talíře.
3. Na salát posaďte rozpůlená rajčátka a přidejte krevety.
4. Připravte si dresink: Smíchejte jogurt, majonézu, citrónovou šťávu, sůl, pepř a kopr dle vlastního uvážení. Za nás rozhodně doporučujeme koprem nešetřit!
5. Připravený salát přelijte dresinkem, ozdobte snítkou kopru a hned se do něj pusťte.

Vyfotografováno na porcelánové soupravě Pureline.